Dreaming

Dreaming

Sivut

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Asiaton oleskelu kielletty

Tänään näin kyseisen tekstin sisältävän kyltin metroasemalta, ja tuli mieleen, että turhempaa sanaa tuskin on olemassakaan, kuin Oleskelu. Sana, joka ei kelpaa juuri mihinkään muuhun kuin kyltteihin, joita käytetään yleisissä tiloissa ilmaisemassa, ettei ole sallittua viettää siellä aikaa.

Tuota sanaa ei voi käyttää yhtään missään. Vai miltä kuulostaisi: "Mitä teit viime viikonloppuna? " En mitään, oleskelin vain." Tai että: "Tuletko illalla oleskelemaan luokseni?"

Turhia sanoja on paljon muitakin, kuten esimerkiksi puhekielessä käytettävä ilmaisu "palloilu". Se on jotakuinkin oleskelun synonyymi, mutta jollain tavalla kuitenkin mielestäni järkeenkäyvämpi. "Minä palloilin eilen kotonani koko illan" kuulostaa paremmalta kuin oleskelu, koska se luo illuusion edes jonkinlaisesta tekemisestä.

Anniskelu on minusta myös melko turha ja hyödytön sana, jota ei voi käyttää oikeastaan missään muussa yhteydessä kuin ravintoloiden anniskeluoikeuksista puhuttaessa. Tai no, olisihan se aika metkaa, jos puistokemisti kysyisi toiselta että "anniskeletko minulle huikan, Pertsa? "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä on mielessäsi.