Dreaming

Dreaming

Sivut

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Tanssii luolamiesten kanssa

Tykkään kyllä itsekin tanssimisesta.Mutta tanssiminen, varsinkin se vapaa heiluminen mitä yökerhoissa ja discoissa harjoitetaan, on oikeastaan aika koomista: Iso määrä ihmisiä sulloutuu postimerkin kokoiselle, avoimelle lattiakaistaleelle ja hytkähtelee lähes kouristuksenomaisesti musiikin tahdissa. Jos avaruudessa jollain planeetalla tarkkailtaisiin maapallon toimintaa, siellä pidettäisiin takuulla meitä ihmisiä ihan täysin kaheleina.

Joskus mietin, kuka ja missä tilanteessa on aluperin keksinyt tanssimisen. Veikkaanpa että se on ollut joku energinen, lihaksikas partaukkeli joskus vuonna yksi ja kaksi, tai jopa ennen sitä. Koska silloin kaikki eläimet olivat isompia kuin nykyään, niin todennäköisesti silloin Maa-planeetalla on elellyt melkomoisen suurikokoisia muurahaisia. Ovatpa voineet olla jopa lihansyöjäsellaisia.

Tämä partaukkeli on sitten keksinyt, että kun vähän pomppii ylös alas, heittää jalkoja sivulle, keikuttaa pebaa ja heittelee tukkaa puolelta toiselle, se karkoittaa kroppaa pitkin kiipeilevät lihansyöjämurkut. Voin kuvitella kuinka ne murkut on sinkoilleet, kun Aatamin ja Eevan jälkeläiset ovat pistelleen jalalla koreasti.

Murkkujen karkoituksen lisäksi tuo nykyään tanssiksi kutsuttu liikehdintä on myös todennäköisesti pitänyt ihmiset lämpiminä. Huonoina matsästysvuosina kun saattoi noita nahkoja ja turkkeja olla hieman heikonlaiseisesti, tai sitten laiskuus on iskenyt eikä ole huvittanut lähteä metsälle. Mikä voisikaan olla mukavampaa kuin pysytellä kotiluolassaa ja jorailla.

Noiden lisäksi tanssilla olisi voitu karkoittaa tunkeilijoita. Silloin ei varmaan pahemmin itseään peseskelty. Näinpä tukan viskominen sekä kainalo-sekä jalkahikinen antaumuksellinen röyhyttely on todennäköisesti pitänyt  kutsumattomat vieraat hajun kantomatkan ulkopuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä on mielessäsi.